Saturday, March 3, 2012

Salam sejahtera semua orang..

Dah masuk bulan Mac 2012 baru sempat nak update blog, sorry guys..
Last entry, saya ada mention yang start tahun 2012 harga tanah lot akan dinaikkan, tapi ada berita baik kepada semua bahawa harga tanah lot bagi tahun 2012 tidak dinaikkan CUMAAA... berita tak baiknya ialah pada tahun 2012 penjualan tanah lot dihentikan buat sementara waktu atas sebab-sebab tertentu. Jualan tanah lot akan dibuka semula pada tahun 2013, Insyaallah...  Akan TETAPIIII.... kepada pembeli-pembeli yang masih menunjukkan minat yang tinggi, hanya pembelian dalam bentuk TUNAI SAHAJA yang akan dipertimbangkan.

So, di bawah ni adalah status tanah lot yang masih AVAILABLE for 2013. 

Lot 1. (PT 37586) 8019 kp (sold)
Lot 2. (PT 37587) 8008 kp (sold)
Lot 3. (PT 37588) 6060 kp (sold)
Lot 4. (PT 37589) 5500 kp (sold)
Lot 5. (PT 37590) 5511 kp (sold)
Lot 6. (PT 37591) 5522 kp (sold)
Lot 7. (PT 37592) 5533 kp
Lot 8. (PT 37593) 5543 kp
Lot 9. (PT 37594) 5554 kp (sold)
KL = kawasan lapang yang akan dibuat playground
Lot 10. (PT 37604) 6900 kp (wakaf surau)
Lot 11. (PT 37603) 7998 kp (sold)
Lot12. (PT 37602) 8019 kp (sold)
Lot 13. (PT 37601) 5500 kp (sold)
Lot 14. (PT 37600) 5522 kp
Lot 15. (PT 37599) 5533 kp
Lot 16. (PT 37598) 5543 kp
Lot 17. (PT 37597) 5554 kp
Lot 18. (PT 37596) 5414 kp
Lot 19. (PT 37595) 7040 kp (sold)


Saturday, December 24, 2011

Salam sejahtera;

Lama dah tak update blog, sorry guys.. Busy menguruskan anak-anak, maklumlah cuti sekolah..macam taska jadinya.. haru biru..

Terima kasih kepada semua caller yang menelefon saya dan abang saya untuk bertanyakan hal tanah yang masih available.

Ada yang memang menunjukkan minat dan terus ambil keputusan untuk beli. Millions thanks.

Ada jugak yang buat-buat tanya tapi sebenarnya hanya untuk dapatkan info macamana kitorang boleh siapkan tanah dan buat infra. Takperrr kami layan jer.. Tapi nak tau detail lagi boleh lantik kami sebagai consultant.. hehehe

Ada jugak yang tanya macam-macam siap 'cop' lot lagi, tapi at last tak jadi... hehehe pun takper.. kami layan jugak.. tak de perasaan nak marah pun... Biasa la kan, nama pun berniaga..

Anyway, kat bawah ni saya update lot-lot yang masih available untuk dijual pada harga RM38/kps sehingga DECEMBER 2011.

Start dari JANUARI 2012, harga akan meningkat sedikit kepada RM40++/kps.  

Lot 1. (PT 37586) 8019 kp (sold)
Lot 2. (PT 37587) 8008 kp (sold)
Lot 3. (PT 37588) 6060 kp (sold)
Lot 4. (PT 37589) 5500 kp (sold)
Lot 5. (PT 37590) 5511 kp (sold)
Lot 6. (PT 37591) 5522 kp (sold)
Lot 7. (PT 37592) 5533 kp
Lot 8. (PT 37593) 5543 kp
Lot 9. (PT 37594) 5554 kp
KL = kawasan lapang yang akan dibuat playground
Lot 10. (PT 37604) 6900 kp (wakaf surau)
Lot 11. (PT 37603) 7998 kp (sold)
Lot 12. (PT 37602) 8019 kp (sold)
Lot 13. (PT 37601) 5500 kp (sold)
Lot 14. (PT 37600) 5522 kp
Lot 15. (PT 37599) 5533 kp
Lot 16. (PT 37598) 5543 kp
Lot 17. (PT 37597) 5554 kp
Lot 18. (PT 37596) 5414 kp
Lot 19. (PT 37595) 7040 kp (sold)

Sunday, October 30, 2011

selamat malam semua

petang semalam ada seorang insan call yang berminat untuk melihat tapak tanah lot, dan alhamdulillah pn Aisyah Haiza datang menunaikan janji pada hari ini.

Saya mewakili keluarga ucapkan ribuan terima kasih kat pn Aisyah Haiza atas minat yang ditunjukkan.

So, puan and family boleh fikir-fikir dan timbang-timbangkan...

Adios... gracias everybody...

Saturday, October 29, 2011

Salam sejahtera

Minggu lepas ada doktor datang melawat kawasan tanah lot.

So, kat bawah ni status terkini bagi kedudukan kekosongan tanah lot yang sedia ada.

Lot 1. (PT 37586) 8019 kp (sold)
Lot 2. (PT 37587) 8008 kp (sold)
Lot 3. (PT 37588) 6060 kp (sold)
Lot 4. (PT 37589) 5500 kp (sold)
Lot 5. (PT 37590) 5511 kp (sold)
Lot 6. (PT 37591) 5522 kp (sold)
Lot 7. (PT 37592) 5533 kp
Lot 8. (PT 37593) 5543 kp
Lot 9. (PT 37594) 5554 kp
KL = kawasan lapang yang akan dibuat playground
Lot 10. (PT 37604) 6900 kp (wakaf surau)
Lot 11. (PT 37603) 7998 kp (sold)
Lot 12. (PT 37602) 8019 kp (sold)
Lot 13. (PT 37601) 5500 kp (sold)
Lot 14. (PT 37600) 5522 kp
Lot 15. (PT 37599) 5533 kp
Lot 16. (PT 37598) 5543 kp
Lot 17. (PT 37597) 5554 kp
Lot 18. (PT 37596) 5414 kp
Lot 19. (PT 37595) 7040 kp (sold)

So, kepada bakal-bakal pembeli, rebutlah peluang keemasan ini dengan membeli segera kerana harga hartanah saban tahun PASTI akan melonjak naik. Fikir-fikirkan..

Monday, October 17, 2011

Salam ukhwah..

Minggu lepas alhamdulillah dapat lagi 2 pembeli. Thanks a million to brilliant buyers especially to Dr. Sofia and Abg Jamal. Semoga perkenalan kita menjadi persaudaraan mesra yang berpanjangan selamanya.

Di bawah ni adalah status terkini lot untuk makluman semua.

Tahun 2011 : Harga tanah lot 1 kakipersegi ialah RM38.
Tahun 2012 : Harga tanah lot pasti akan melonjak naik. Fikir-fikirkan...

Lot 1. (PT 37586) 8019 kp (sold)
Lot 2. (PT 37587) 8008 kp (sold)
Lot 3. (PT 37588) 6060 kp (sold)
Lot 4. (PT 37589) 5500 kp (sold)
Lot 5. (PT 37590) 5511 kp (sold)
Lot 6. (PT 37591) 5522 kp (booked)
Lot 7. (PT 37592) 5533 kp
Lot 8. (PT 37593) 5543 kp
Lot 9. (PT 37594) 5554 kp 
KL = kawasan lapang yang akan dibuat playground
Lot 10. (PT 37604) 6900 kp (wakaf surau)
Lot 11. (PT 37603) 7998 kp (sold)
Lot 12. (PT 37602) 8019 kp (sold)
Lot 13. (PT 37601) 5500 kp
Lot 14. (PT 37600) 5522 kp
Lot 15. (PT 37599) 5533 kp
Lot 16. (PT 37598) 5543 kp
Lot 17. (PT 37597) 5554 kp
Lot 18. (PT 37596) 5414 kp
Lot 19. (PT 37595) 7040 kp (booked)

Sebarang pertanyaan boleh telefon 019-3785 700 (Encik Mohd Reduan) 


Friday, February 11, 2011

Alhamdulillah....

Assalamualaikum semua... salam 1 Ummah

Kepada semua pembeli, kami ucapkan tahniah kerana pilihan bijak yang Tuan/Puan semua telah lakukan dengan memilih tanah lot kami sebagai pelaburan masa depan. Jutaan TERIMA KASIH yang tak terhingga kepada semua pembeli bijak.

Gracias... Adios...

Saturday, December 4, 2010

Fakta Yang Perlu Anda Ketahui

Harga tanah lot kami hanya RM38 sekaki persegi sahaja.

Mahal ???!! Ishh... tak mahal langsung kalau nak dibandingkan dengan kemudahan infra yang disediakan oleh pemilik tanah. Kalau infra ini tidak disediakan, bakal pembeli yang ingin membuat rumah akan mengeluarkan kos yang sangat tinggi bagi menguruskan urusan memasukkan elektrik dan air ke lot masing-masing.


So, please check list kat bawah ni untuk bakal-bakal pembeli fikir-fikirkan dan timbang-timbangkan....


-Kerja tanah(earthwork); 100% siap, pembeli hanya perlu membuat rumah sahaja. Tak perlu habiskan wang dan masa untuk mencari kontraktor atau mencari jentera-jentera untuk kerja-kerja mencantikkan lot masing-masing.
-Tanah lot ini adalah tanah asal, diulang sekali lagi... TANAH ASAL..bukan tanah tambak, bukan bekas paya, bukan tali air, bukan bekas lombong. Tanah bukit yang disusun serta teres/cerun yang mengikut spesifikasi Jabatan Perancang Bandar Dan Desa (JPBD). Ini sangat penting kepada pemilik untuk mendapatkan CF apabila pemilik ingin membina banglo di tapak lot mereka kelak.
-Status tanah lot ialah rezab melayu milik kekal selamanya, jadi loan maksima boleh mencecah sehingga 85%-90% (bagi yang layak)
-Lot berhampiran dengan jalan besar (main road). Jangan risau, tanah lot ni memang senang di akses, tiada jalan kampung ala-ala 'roller coster' yang harus ditempuhi
-Lokasi yg sangat strategik;
5 minit perjalanan ke Putrajaya (Gate 1/ Precint 14),
7 minit ke Bandar Baru Bangi,
30 minit ke KL,
35 minit ke KLIA,
12 minit ke Hentian Komuter UKM,
3 minit ke Sekolah rendah agama, sekolah rendah kebangsaan, sekolah menengah, sekolah menengah agama dan masjid-masjid di Sg. Merab Luar,
-berhampiran dengan IPG(MPI), ILIM, UNITEN, UKM, UPM, MFI, KPTM, JPJ, pusat2 latihan bank.
-Anda berada di kedudukan di "heart of knowledge".
-Berdekatan dengan kedai runcit dan pasaraya Giant(Bintang), Mydin, Billion, Alamanda.
-Bengkel2 kereta dan motorsikal di serata Sg. Merab Luar dan Bandar Baru Bangi.
-Kemudahan infra yang sudah disediakan oleh pemilik tanah, jalan yg telah diturap dgn lapisan crusher run serta tarmac mengikut spesifikasi JKR. Sub-stesen TNB yg bakal dibina...very2 soon. Tidak perlu tampung kos yg melampau untuk kos2 tarik paip air dan bekalan elektrik dari jalan utama kerana bekalan air tinggal disambungkan di tepi lot masing2. JIMAT ???!! Memang jimat sangat.
-Akses keluar ke lebuhraya melalui Tol Bangi yg memakan masa 7 minit perjalanan sahaja. Suasana ini amat tenang utk pergi dan pulang dari kerja.
-Pinjaman bank sebanyak 85%-90% boleh diuruskan (bagi yang layak)

Pengetahuan tambahan untuk direnungkan :
-untuk makluman semua, terdapat lot tanah banglo di puncak tertinggi kawasan Sungai Merab yang dulunya hanya dijual pada harga RM26/kps, tetapi selepas ia di launching baru-baru ini, tanah lot tersebut telah dijual pada harga RM38/kps (fasa 1) dan akan mencecah  RM56/kps untuk fasa 2 nanti dalam masa terdekat. Fuh !! Memang mahal giler... Jutawan jer la yang mampu beli.
- status tanah di puncak tertinggi tersebut adalah pajakan 99 tahun (tamat tahun 2093). Kalau tanah berstatus pajakan, maknanya kebanyakan bank boleh beri pinjaman maksima 60-70% sahaja. Hishhh.... Banyak duit poket yang perlu dikeluarkan untuk top-up tu...
-Untuk sampai ke lot tersebut, pembeli-pembeli terpaksa melalui jalan-jalan kampung yang sangat sempit dan lokasi antara lot dengan jalan utama adalah sangat-sangat jauh....

Di bawah ni adalah status terkini lot untuk makluman semua.

Lot 1. (PT 37586) 8019 kp (sold)
Lot 2. (PT 37587) 8008 kp (sold)
Lot 3. (PT 37588) 6060 kp (sold)
Lot 4. (PT 37589) 5500 kp (sold)
Lot 5. (PT 37590) 5511 kp (sold)
Lot 6. (PT 37591) 5522 kp (booked)
Lot 7. (PT 37592) 5533 kp 
Lot 8. (PT 37593) 5543 kp 
Lot 9. (PT 37594) 5554 kp (wakaf surau)
KL = kawasan lapang yang akan dibuat playground
Lot 10. (PT 37604) 6900 kp (wakaf surau)
Lot 11. (PT 37603) 7998 kp (sold)
Lot 12. (PT 37602) 8019 kp (sold)
Lot 13. (PT 37601) 5500 kp 
Lot 14. (PT 37600) 5522 kp 
Lot 15. (PT 37599) 5533 kp 
Lot 16. (PT 37598) 5543 kp 
Lot 17. (PT 37597) 5554 kp 
Lot 18. (PT 37596) 5414 kp 
Lot 19. (PT 37595) 7040 kp (booked)

Kat bawah ni adalah plan kedudukan lot-lot banglo yang telah diluluskan oleh JKR dan Perancang Bandar.

Klik gambar plan bagi mendapatkan gambar yang lebih besar.


Kalau sesiapa berminat hendak melihat tapak tanah lot, boleh membuat temujanji dengan Encik Mohd Reduan di talian 019-3785 700. Di bawah ini adalah pelan lokasi tanah lot yang dijual. Sila klik gambar pelan untuk mendapatkan gambar yang lebih besar.



Pastikan pilihan bijak anda hari ini dalam pembelian hartanah bagi menjamin kesenangan masa hadapan.



jalan oh jalan...

at last...

siap jugak jalan asphalt kat tanah lot ni.

so, jom kita tengok gambar-gambar semasa kerja-kerja pembinaan jalan dilaksanakan...

BEFORE...


500 ton crusher run menunggu untuk diratakan.

kat bawah ini adalah jentera-jentera yang terlibat dalam proses meratakan crusher run.

Selesai crusher run diratakan, tibalah masanya untuk jalan diturap dengan tar pulak. So, kat bawah ni adalah jentera-jentera yang terlibat dalam proses mencantikkan jalan.




AFTER...

taraaa... siap juga akhirnya jalan tar kat lot ni. so kiranya ini adalah stage yang paling akhir dalam menguruskan projek tanah lot ini. Alhamdulillah, segala perit getir, pahit maung telah berjaya ditempuhi.

Jutaan terima kasih diucapkan kepada Encik Mohd Reduan selaku abang long dalam keluarga yang begitu banyak berkorban tenaga, masa dan wang ringgit bagi merealisasikan impian emas yang berbahagia Brig Jeneral Tuan Haji Zainal bin Haji Ahmad. Huhuhu..